SPREMEMBA JE EDINA STALNICA V ŽIVLJENJU

Večje spremembe v življenju na začetku nikoli niso enostavne. Pomembno je, da ne smeš dovoliti, da postanejo izgovor, zaradi česar ne narediš odločilnega koraka v pravi smeri.

Zaupanje vase je poleg poguma pomembna sestavina za premik novim dogodivščinam naproti.

Kadar je notranji glas zelo močan in te občutki vodijo v dejanja, si lahko prepričana, da je tvoje početje vredno zaupanja. V kolikor se stvari ne bodo odvijale točno po tvoji predstavi, se boš v vsakem primeru nekaj naučila. Ne samo, da je nezdravo dvomiti vase, tudi zabavno ni!  V življenju boš imela veliko več priložnosti za bogate izkušnje, če boš začela več tvegati.

Vprašaj otroka v sebi, kako čudovit občutek je bil, ko si sproščeno, spontano in lahkotno poskakovala novim dogodivščinam naproti. Poskušaj se spomniti, koliko dragocenih izkušenj si pridobila, ker si verjela vase.

Skok v mrzlo vodo ti na začetku vzame sapo, moškemu pa “moškost”.

To se dogaja, ko zapuščaš cono udobja. Z vestnim ponavljanjem novih veščin pridobivaš na zaupanju, kar čez čas postane rutina. Kadar se zazreš v preteklost, v spominu ostanejo lepi trenutki, groza, ki si jo doživljala na začetku, pa zbledi.

Bodi drzna in zaupaj vase!