ZNAMENJA SO NA VSAKEM KORAKU

Si tudi ti ena izmed tistih žensk, ki je pozorna na znamenja.

Če se ozreš okrog sebe, nam je vsak dan poudarjenih kar nekaj darov, ki nas opominjajo na čarobnost trenutka. Kar se je zgodilo pred eno minuto, je postala preteklost in se več ne bo vrnilo. Dovoli si uživati v tem trenutku tukaj in zdaj.

Nekaj časa nazaj, bilo je še v decembru, sem doživela nekaj povsem neznanega. Kar osupla sem obstala na mestu in za trenutek se je čas ustavil. Bila sem v restavraciji Spara in ravnokar hotela odnesti svoj pladenj. Mimo prikoraka prijazen, urejen, simpatičen moški. Ne vprašaj me od kod se je vzel. Mislim, da mi ga je poslal oni tam zgoraj, da mi polepša moj dan in ga naredi čarobnega.

Ustavi se pred menoj in me vpraša:”A smem pospraviti Vaš pladenj?”

Obstala sem kot vkopana. Gledala sem ga kot tele v nova vrata. Ne morem ti povedati, kakšen izraz sem imela na obrazu.

On potrpežljivo čaka na moj odgovor in se prijazno nasmehnil. Predstavljaj si, da se film začne vrteti v časovni lupi. Tako se je vsaj meni zdelo. Od presenečenja sem komaj izdahnila:”Ja, prosim. Hvala.”

Upam, da sem se zahvalila.

Kaj takšnega se še mi ni zgodilo. Nisem vajena takšne brezpogojne pozornosti. Zakaj brezpogojne? Ta moški me ni poznal in v zameno za njegovo gesto ni ničesar pricakoval.

Ta neznanec mi je dal vedeti, da obstajajo tako galantni moški. Da niso izumrli v prejšnjem stoletju.

Naslednje znamenje tega dneva je bilo sledeče.

Precej me je tiščalo lulat. Odhitela sem na stranišče. Slečem bele spodnje hlačke in iiiiiiiiiiiiii. Na hlačkah zagledam srčka v rjavi barvi. Če to ni znak. Ljubezen je v zraku.

Da sva si na jasnem. Vseeno, če je znamenje iz dreka. Glavno je, da je sporočilo jasno.

Ne pozabi se zabavat. Odpri oči, kadar hodiš skozi življenje. Bodi odprtega srca za sprejemanje. Življenje ti ponuja drobne nagrade. Opazi jih.